Algemene richtlijnen

 

Kunst bij laag water.

Deze kunsttentoontstelling wordt enkel zichtbaar bij laag water.  Raadpleeg dus steeds de getijtabellen vooraleer de tentoonstelling/wandeling aan te vatten.  Het project loopt van paal 1 thv grens Nieuwpoort/Oostduinkerke t.e.m. paal 15 te St. Idesbald.  Er worden dus 15 kunstwerken geplaatst.

Getij-Dingen is op de eerste plaats een experimenteel project

D.w.z. dat de kandidaat-deelnemer moet weten dat zijn kunstwerk 2x per dag ondergedompeld wordt door de zee.  Zodoende kan hij rekening houden met dit gegeven om een idee te concipiëren, te creëren in teken van het getij, de zee, de vergroeiing, begroeiing enz…  Hierin ligt de uitdaging voor elke kandidaat-deelnemer.  Het kan nooit de bedoeling zijn dat de kandidaat een reeds bestaand werk aan de paal wenst te bevestigen aangezien dit werk dan niet werd bedacht en gecreëerd in het kader van het project.  Het project loopt van februari tot november, om de drie jaar.  Na verloop van het project kan de kunstenaar zijn kunstwerk of wat de zee ervan gemaakt heeft, terug ophalen op het depot van de technische dienst Koksijde.

De kandidaat presenteert zijn ontwerp tijdens een voortentoonstelling te Koksijde.

Tijdens deze publieke tentoonstelling (1 week in de Paasvakantie) wordt een jurymoment gepland, waar de ingediende ideeën ge- en beoordeeld worden ;  tevens krijgt de kunstenaar degelijk technisch advies i.v.m. de bevestiging van het kunstwerk aan de palen.  Hiertoe krijgt de kunstenaar een minimale bijdrage van de gemeente Koksijde ter vervaardiging van de fixatiebeugel(s).

Deelname aan project is gratis.

De kunstenaar gaat het engagement aan om kosteloos deel te nemen aan het project.  Via brochures, website en Facebook geniet deze wel van de nodige publiciteit, naam, interesse enz.

De opdracht luidt dus: creëer!

Creëer, in het kader van het getij, de zee, de vergankelijkheid, sterkte, zwakte, emotie.  Daag de zee, zijn stromingen, stormen, zout, zand, uit en laat ons zien hoe uw werk verandert, elke dag opnieuw, onder invloed van deze natuurelementen.

Belangrijk!

Uw werk mag geen scherpe randen of hoeken bevatten.  Aangezien het werk zich in de publieke ruimte bevindt, mag de bezoeker in geen geval door aanraking gekwetst raken.  De werken zelf worden niet verzekerd.  Wel gaat de gemeente Koksijde een verzekering van burgerlijke aansprakelijkheid aan tegenover derden.

And last but not least.

De werken worden bevestigd aan de onderste paal, niet aan het gele verlengstuk.